Lunch. Nästan viktigare än middag. För om du tänker efter så är det ju på dagen du behöver energi och ork. Det är då din kropp måste arbeta och huvudet med för den delen. Orka fokusera. Koncentration På kvällen är det snarare tvärtom. Då ska du inte pigga upp kroppen Eller ger den för mycket ämnen att bearbeta.
En bra rutin är att alltid lägga undan en portion av maten du lagar och frysa in. Gör det innan du ska äta av maten, för finns det mycket tar du fler portioner än du behöver. Bara för att det finns. Då har du kompletta matlådor som det bara är att plocka fram för upptining på morgonen. Det finns så många fördelar med att göra på det här sättet. Det är mycket mer ekonomiskt än att äta lunch ute och att äta ute blir trevligare om man inte måste göra det varje dag. Du får inga tillsatsämnen i maten som annars ofta finns i färdiga rätter som du kan köpa ute i mataffärerna. Du vet precis vad du får i dig. Och om du har lite olika varianter på matlådor i din frys behöver du aldrig äta samma mat till lunch som du åt till middag dagen före. Bra variation helt enkelt. Plus att du inte äter mer än nödvändigt, du har ju förberett en lagom stor portion i förväg. Finns det inte mer att äta, ja då undviker du att ta mer!
Se till att du också har färska grönsaker och frukt hemma att ta med att komplettera med, inte bara för vitaminerna, utan också för att det är trevligare att äta om det ser fräschare ut. Och ska du ha något till efterrätt eller fika, ta med det också. En lagom liten bit. Det räcker. Ska du köpa något eller äta något som det bjuds på är det svårare att sätta gränser. Och hemlagat är alltid hemlagat, det går inte att jämföra med.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar