tisdag 8 mars 2011

Vitaminer

Alldeles för många baciller i omlopp så här års. Helt går det inte att undvika dem. Men du kan ju alltid förebygga dem. Jobba emot dem. Göra det lite svårare för dem att få fäste i din kropp.

Vad kan du göra?? Frossa i vitaminer så klart. Och frisk luft. Röra på dig. Det samma som alltid är viktigt. Men kanske extraviktigt nu? Värt ett försök i alla fall.

Ladda upp med ett stort lager frukter, särskilt citrusfrukter och andra vitaminbomber. Bär av alla de slag. Torkade frukter. Välj att äta hela frukter istället för att dricka juice. I juice följer ju inte hela frukten med, vilket är en förlust. Soltorkade tomater. Mörka grönsaker och blad, spenat istället för 'vanlig' sallad till exempel. Så läckert, så gott, så nyttigt. Ät krossade linfrön eller psylliumfrön blandade i morgongröten, flingorna eller i sconesen.

Var generös med frukter. Det räcker inte med en frukt om dagen. Det ska vara frukt och färska grönsaker till varje måltid. Färgglad mat gör gott för kropp och knopp. Och dagsljus. Det gör så mycket att andas in fräsch, frisk luft. Och solen, den hjälper din kropp att ta emot vitaminer... så ut med dig, ta minst en promenad om dagen! Skräm bort bacillerna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar