söndag 6 mars 2011

Var nöjd

Sluta jaga den perfekta kroppen. Den existerar inte. Perfekt är bara trist. Opersonligt. Tänk om alla såg exakt likadana ut? Stöpta i samma form. Hur speciell skulle du känna dig då i ditt 'perfekta' skal?

Tyck om det du har. Som det är. Klart, du kan trimma dig och komma i bättre form. Det kan du alltid göra. Men gör det då för hälsans skull. Inte för att någon annan ska tycka du är snygg. För vet du. Du är redan snygg. Och ju mer du slappnar av och lägger bort den tanken, desto snyggare är du.

Någon annan som är perfekt i dina ögon har garanterat komplex över något. Något som ingen annan lägger märke till. För så är det. Du är alltid mer självkritisk. Sluta med det. Tänk istället på vad du faktiskt är nöjd med hos dig djälv. Förmodligen är det mycket större procent som ser bra ut i spegeln än vad du rynkar på näsan åt. Framhäv det. Fokusera på det positiva. Acceptera resten. Vilket mår du bäst av? Att gå och irritera dig över det du inte tycker om? Eller att fokusera på det du är glad över?

Ta hand om dig och klä dig efter din kropp. Det du känner dig bekväm i. Det som visar dina bästa sidor. Och var nöjd. Toppa det med ett leende, som pricken över i:et.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar