söndag 13 mars 2011

Ligg före i tid

Ligg före i tiden. Bokstavligt talat. Ställ om din klocka. Så du alltid är si så där fem, tio minuter före alla andras tid. Det är fem, tio magiska minuter. Så länge du inte räknar om tiden till den verkliga tiden. Räkna med att klockan är precis vad den visar och glöm bort att det är 'din egen tid'.

Det är så lätt att glömma bort att inte stressa, så jag påminner om det lite då och då. Var ute i god tid. Var väl förberedd. Ligg ett steg före, precis som du ligger före i tiden. Då finns det inget utrymme för stress. Eftersom du har god marginal. Och om du ändå mot all förmodan är sen. Stressa ändå inte, för vad tjänar det till? Meddela att du är sen, men på väg. Vad mer kan du göra? Du kommer inte fram snabbare om du stressar. Du är bara mer virrig, trött, svettig vid din ankomst. Slappna av istället.

Gör det du kan för att vara ute i god tid. Sen kan det ju hända oförutsedda saker, men då får de väl hända. Gör då det bästa av situationen. Men sträva alltid efter att ligga före i tiden. Gå upp en stund tidigare än du behöver. Och gör allt annat därefter också. Gör klockan till din vän istället för en stressfaktor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar