onsdag 2 mars 2011

Törstig?

Törstig? Vad tar du till då? Den bästa törstsläckaren av dem alla? Vatten. Så klart. Bara vanligt vatten.

Finns det något godare än ett glas kallt vatten när du är törstig? Förmodligen inte. Och svarar du något annat har du fått in fel vana helt enkelt. En ovana. För det enda som ska släcka din törst är vatten. Allt annat i dryckesväg är i stort sett det samma som att äta. Fast i flytande form. Kalorier får du i dig så det räcker ändå. Se till att få i dig dem i matform. Skölj ner dem med vatten.

Alla övriga drycker smyger i dig socker och annat du klarar dig bra utan. Nej, det är absolut inget fel i att svepa ett glas juice till frukost eller i samband med en måltid lite då och då. Du behöver inte bli fanatisk och total anti allt annat än vatten. Men som törstsläckare är vatten det enda som duger. Läskedrycker och saft gör dig bara mer törstig. Plus att eftersmaken inte är något att eftersträva.

Se till att alltid ha en flaska vatten till hands. En flaska kranvatten du fyller på då och då. Dels för miljön (så mycket energi det går åt till att tillverka flaskorna...), dels för extrainsatserna i dem, du behöver inte dem. Och så är det ju lite dumt att betala för vatten, när du bara kan vrida på kranen. Under det kommande varmare halvåret kan du säkerligen spara ett stort gäng guldpengar på att ha vatten med dig.

Och ligg ett steg före. Drick innan du hinner bli törstig. När du är törstig är du redan för torr och huvudvärken har lättare att hitta dig. Dessutom kan sug på annat egentligen vara törst, bara att du missuppfattar signalerna. Så var inte snål med att dricka vatten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar