torsdag 3 mars 2011

Stanna hemma

Något som du alltid bör tänka på, inte bara nu i denna högsäsong för baciller av alla de slag, är att hålla dig hemma när du är sjuk. Inte så att du måste vara fånge i ditt egna hem. Frisk luft är ju bra för dig. Men att hålla dig borta från allmänna platser.

Är du redan sjuk, är du svagare och mer mottaglig för ännu fler bacillangrepp. Baciller är som mobbare som väljer att sparka på någon som redan ligger ner. Ett lätt offer. Men det är inte huvudsyftet till uppmaningen att hålla dig borta från allmänheten. Och ha sjuka barn hemma tills de är helt friska. Hellre en dag för mycket, än en dum chansning.

Framförallt ska du göra det med hänsyn till andra. Då pratar vi om sjukdomar som kan smitta. Det finns faktiskt människor med nedsatt immunförsvar som kan bli mycket dåliga av något som du tar lätt på. De behöver kunna röra sig fritt utan att konstant behöva oroa sig för sin hälsa.

Använd ditt sunda förnuft. Försök få hjälp med att uträtta ärenden när din kropp säger att den behöver vila. Försök i alla fall ha andras välbefinnande i åtanke. Och ditt egna med förstås! Så kanske det blir ett stopp på det här eländet med alla baciller som går runt och runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar