måndag 7 mars 2011

Tid

Tid kan tyckas vara en bristvara. Hur ofta känner inte du att tiden inte räcker till? Ett fullspäckat schema och en klocka som tickar på i turbofart. En kombination som inte går så bra ihop.

Vad kan man göra åt det? Förlänga dygnet med ett par timmar? Tänk om man kunde det... men nu går det ju inte. Så då finns det bara en sak att göra. Ändra på tidschemat. Du behöver inte nödvändigtvis inte hoppa över något, även om det faktiskt kan vara det bästa i vissa fall.

Gör upp en prioritetsordning. Vilka saker kan kombineras med varandra för att spara tid? Vad är viktigt? Och hur viktigt? Hur bråttom är det? Vad kan vänta? Vad kan du få hjälp med? Vad kan du överlåta till någon annan?

Räcker inte tiden till har du helt enkelt för mycket. Så enkelt är det. Du behöver tid för att varva ner, slappna av och ta hand om dig själv också. Skriv in det i schemat. Som en av topprioriteringarna. I slutändan gör det dig mer tidseffektiv. Ju mer utvilad du är,desto mer ork har du och desto snabbare betar du av saker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar